Aktuella grupper

Ernryd Sextett

En ny version av Ernryd Sextett bildades hösten 2018. Arren skrivs till största delen av Ulf Ållebrand, Lasse Olofsson och mig. Tre blås är en perfekt klanglig kombination i synnerhet som Uffe numer lagt sig till med en tredje sax - en baryton. En skiva spelades in 2019 - Live On Tellus Dragon DRCD 467. Musikexemplen nedan - alla från min penna - är från skivan.

Ernryd Sextett
Daniel Agurén keyb, Thomas Dawidowski bas, Ulf Ållebrand saxar, Bengt Ernryd trpt o flhorn, Roffe Fredriksson tr och Lasse Olofsson trb.

Ernryd-Olofsson kvintett

Kvintetten bildades runt 2016, först som en samling musikanter runt skaparen av verktyget WebMan, som denna webbplats är gjord i - den eminente trummisen Roffe Fredriksson - och så småningom som denna kvintett där Roffe, Lasse och jag blev stommen i det hela. Numera är gitarristen Ola Bengtsson med, och även den sjungande basisten Hasse Larsson. Sålunda nypremiär för denna konstellation på Glenn Miller Café 4 sept i år (2022).

Ernryd/Olofsson Kvintett
Ola Bengtsson git, Hasse Larsson bas, Bengt Ernryd trpt o flhorn, Lasse Olofsson trb och Rolf Fredriksson tr

Eric Dolphy's 245

På restaurang Gröna Dalen i Gröndal januari 2020. Sextetten var utökad den här dagen med sångaren o gitarristen Stefan Nilsson - en konstellation som jag kallade "The Jazz Blues Brothers" eftersom vi framförde musik från den första Blues Brothers-filmen.

Funk in the deep freeze

Ernryd Sextett: I Hjorthagens Carnegie Hall December 2019

  • Fem myror vinjett

    Fem myror är fler än fyra elefanter - i jazzversion.

  • A Happy Minor Song

    Från plattan Live on Tellus. Titeln anspelar på att moll (minor) är "ledsamt"...

  • 625

    Låten "625" skrev jag redan 8/8-88(!) på buss 625 från Östra station till Rimbo där jag bodde då.

lasse_olofsson_ernryd.jpg
Foto: Mats Olers

Lasse Olofsson

På Kvintett-bilden ser vi de båda kapellmästarna (halvledarna?) i Ernryd-Olofssons kvintett. Lasse och jag har spelat ihop tämligen kontinuerligt ända sedan 1964! Lasse var med på min första skiva under eget namn, MUSIK, som spelades in 1966.

Duetter med Lasse

Utöver gängse måndagsrepetitioner med banden ägnar vi oftast fredagarna åt duettspel. Trumpet-duetter där Lasse så förtjänstfullt transponerar en trumpetstämma som ju inte står i basklav. Lasse är en mycket god vän som även delar mitt intresse för såväl sport, matlagning, litteratur och rymdforskning!

På bilden - tagen av grannen Mats Olers - spelar vi på våra oktavinstrument - Lasse på (min) Diskantposaun och jag på Piccolatrumpet.

🙂